aksjeblogg

Endringer etter månedssparing 2/6-21 og hvordan jeg tenker rundt porteføljesammensetning

Strategien for porteføljen er først og fremst en buy & hold-stil der den optimale holdeperioden er for alltid. Uansett vil det komme noen salg i blant. Denne måneden kom det to salg(Asetek og Stillfront) da jeg ikke klarte å bli komfortabel med selskapenes moat. Stillfront får fremover enorm konkurranse innen mobilgaming da de store spillerne som Activision Blizzard og EA Games satser stort på dette. Til høsten kommer for eksempel populære Diablo til mobil. Når det gjelder salget av Asetek var grunnen at jeg synes jeg eide litt vel mye hardware(Corsair, AMD og Asetek). Jeg hadde aldri valgt bort Corsair eller AMD, så da røyk Asetek. Kjøpene av HUYA og Betsson gir god diversifisering og en mer ønsket porteføljesammensetning. HUYA eier streamingmarkedet i Kina, mens Betsson kan bli bra fremover med tanke på fotball EM 2021 og fotball VM i 2022 som gode inntektskilder. 

Verdsettelse Betsson og forventninger fremover.

Betsson handles til en P/E 9, noe som er veldig rimelig med tanke på at selskapet fortsatt er i god vekst. Jeg mener aksjekursen med stor sannsynlighet kan dobles innen 5 år med tanke på den lave verdsettelsen og veksten selskapet har – noe som gir minst et snitt årlig avkastning på 20%. Risikoen er ytterligere restriksjoner for gamblingsektoren, men jeg regner med at selskapet håndterer det på en god måte. Kunne godt kjøpt Kindred også, men synes Betsson er i ferd med å tre inn i spennende områder som blant annet Latin Amerika, USA og Hellas. Begge selskap vil jeg si er gode valg om man ønsker eksponering mot bettingsektoren.

Hvilke selskaper er virkelig buy & hold i porteføljen?

Selskapene som er mer eller mindre “bankers” i porteføljen fremover er: Take-Two, ATVI, Monster, Kahoot og AMD. Disse skal det VELDIG mye til før jeg selger da jeg har langsiktig ståltro på disse selskapene. Jeg håper med tiden flere selskap føyer seg inn i denne rekken.

Porteføljesammensetning

Med mine nye kjøp og salg mener jeg porteføljesammensetningen er mer gunstig enn tidligere. HUYA gir eksponering mot det asiatiske streamingmarkedet og Betsson trekker ned den totale verdsettelsen i porteføljen samtidig som selskapet har gode vekstimpulser fremover. 15% av porteføljen er bettingselskap(EVO, Angler og Betsson), mens 5% er mot e-læring(Kahoot) og resterende mot video gaming. Video gaming får jeg ulik eksponering i mot: MTG arrangerer happenings, AMD leverer det ypperste av prosessorer, Activision Blizzard og Take-Two produserer helt fantastiske spill, HUYA er fremtidens “TV-underholdning” der man kan se esportturneringer eller gamere direkte, Corsair leverer gamingutstyr. Til sammen gir dette eksponering over hele linja mot selskap jeg mener er fantastisk posisjonert fremover mot disse megatrendene. 

Når det gjelder verdsettelse ønsker jeg at veksten skal være så høy som mulig sammenlignet med prisen jeg betaler. Prøver å optimalisere dette ved å ha noe kapital i reserve som gjør at jeg kan kjøpe fantastiske selskap til en lav pris når aksjene korrigerer.

Du kan se innholdet i porteføljen min her.

EnglishNorwegian