Bare for å gjøre det helt klart så er jeg nødt til å meddele en ting.. Jeg er ingen spåmann. Det jeg derimot skal prøve på er å hente inn statistikk, lese mest mulig aktuelle nyheter, prate med folk innen bransjen og bruke det jeg selv ser gjennom jobben med barn/ungdom.

Disse analysene og kursmålene er kun noe jeg ser på selv og ikke investeringsråd. Du bør selv gjøre dine egne analyser og aldri stole blindt på hva andre foretar seg. Du kan følge meg på Shareville under “Nordic_Cashflow” for å se hva jeg investerer i.

Tallene jeg bruker her er hentet fra Morningstar eller sider som ETF.com pluss at jeg som regel sjekker fondenes underliggende innehav – ta alltid tallene med en liten klype salt.

VanEck Vectors Video Gaming & eSports ETF (ESPO).

Dette fondet baserer seg på en gaming & esports-indeks. Bred eksponering mot spillutgivere som Nintendo, Tencent, Take-Two og Activision Blizzard + grafikkprodusenter som Nvidia og AMD + selskap som streamer spill osv.

Sektoren sett som helhet tror jeg vil vokse ~ 20% de neste 5 årene. Den totale P/E ratio på ESPO er pr 18/3-21 rundt 35.

Hvis vi regner konservativt så kalkulerer jeg at P/E skal lavere enn 35. Når vi regner med at P/E skal ned så senker vi den årlige veksten til fondet fra 20% til 15%. Uforutsette ting kan skje, både på nedsiden og på oppsiden.

Under har jeg gjennom Odins sparekalkulator funnet 15 års avkastning over de neste 5 årene:

Med hjelp av rentes rente-effekten ser jeg for meg at ESPO kan dobles i løpet av 5 år fra dagens prising. Husk at det alltid finnes risiko og at spådommer er vanskelig å treffe skikkelig på, men tror dette er en grei pekepinn på hvor vi skal. Hvem vet, kanskje det vil komme overraskelser på oppsiden?

Kursmål ESPO 2026: 70 EUR.

 
 

Roundhill BITCRAFT Esports & Digital Entertainment ETF (NERD).

Der jeg tror de største pengene vil flomme inn innen esport er: Reklameinntekter til de som streamer turneringene, salg av rettigheter(spillprodusentene), billettsalg/sponsorinntekter for de som arrangerer mesterskapene og sponsorinntekter for esport-lag.

Det anslås i følge en artikkel hos Business insider at esport-seertall vil vokse med ca 9% årlig. Selv tror jeg dette tallet er alt for lavt. Jeg tipper seertall og inntekter vil øke med 20% + i flere år fremover. Det er ikke sagt at det skal vokse med nøyaktig 20% hvert eneste år, men jeg tror på en eksplosiv vekst de neste 5-10 årene.

Den samlede verdsettelsen på NERD er rundt P/E 25, så noe lavere enn ESPO. I NERD er det flere umodne selskap sammenlignet med ESPO, så derfor vil jeg anta en noe høyere risiko.

For NERD går jeg ut i fra en fair verdsettelse og legger til ca 20% årlig vekst. Det vil bety at jeg tar sikte på at fondet skal mer enn dobles i løpet av 5 år.

På dette regnestykket måtte jeg bruke finanssans’ prosentkalkulator da Odins gikk til maks 15%. Man skal huske på at 20% årlig vekst er voldsomt mye, men jeg er ekstremt bull på denne trenden.

Kursmål NERD 2026: 80 USD.

(Høyere risiko enn ESPO)
EnglishNorwegian