Det meste av kapitalen og fokuset mitt ligger på gamingporteføljen. I tillegg sparer jeg i diverse fond og noe kryptovaluta.

"Good Game Well Played" - GAMING & ESPORTS

Navnet til porteføljen kommer av et vanlig gaminguttrykk. Målet er at porteføljen over tid kan leve opp til navnet.

(Første hele måned for porteføljen er mai 2021)

Legger ved kryptobeholdningen siden mange har spurt om den. Krypto ikke medregnet i porteføljens utvikling.


Månedsrapport mai 2021.

Mai ble første hele måned for denne porteføljen og bar som Mars og April preg av en sell off i tech/vekst. Jeg bryr meg ikke nevneverdig om slike ting. Jeg er overbevist om at gode selskap i vekst som blir kjøpt til en attraktiv pris vil gi veldig gode resultater om de holdes over lang tid.

De få endringene jeg gjorde midt i måneden var å ta ut selskap som ikke tjener penger i dag(Unity og Zynga) og erstattet de med bettingselskapene Angler Gaming og EVO.

Bortsett fra denne updaten har jeg ikke sjekket aksjekursene i porteføljen. Dette  gjør at jeg ikke fristes til aktivitet. Eneste endringene jeg ønsker å gjøre er å optimalisere porteføljen slik at risikoen blir lavest mulig og oppsiden blir størst mulig.

Q1 2021-rapportene er nå ferdig for alle selskapene i porteføljen og nesten alle leverte helt fantastiske tall. Ikke uventet da gaming var en av vinnerne under pandemien, men likevel var tallene til en del av selskapene over all forventing. Jeg tror enda flere mennesker har fått øynene opp for spilling slik at denne trenden kan fortsette.

Jeg har satt opp kursalarmer i håp om å få kjøpt flere aksjer til attraktive priser. Vurderer i tillegg å øke i både EVO og Angler Gaming da jeg tror disse kan levere veldig godt fremover. Ellers ser jeg alltid etter nye case selv om jeg er fornøyd med hvordan porteføljen ser ut for øyeblikket.

Porteføljens utvikling vs ESPO og Oslo børs.

Grunnen til meravkastningen(sammenlignet med ESPO) denne måneden er at jeg turte å kjøpe aggressivt når sell off’en i markedet sto på som verst. Kjøpene i EVO, Take-Two og Embracer gjorde at Mai måned så vidt endte i pluss.Kort om selskapene i porteføljen


Take-Two Interactive

Spillprodusent med bunnsolide brands som blant annet GTA og Red Dead Redemtion. Parallelt med disse viktige merkevarene satser de stadig mer på casual mobilgaming. Selskapet er i sterk vekst og har de siste årene levert meget godt.

Activision Blizzard

Som Take-Two en spillprodusent med sterke brands. De eier kjente spill som World of Warcraft, Call of Duty og Hearthstone. I tillegg eier de King som blant annet produserer candy crush. Ikke like sterk vekst som Take-Two, men vokser fortsatt i en attraktiv takt. Stort fremtidspotensiale hos disse spillgigantene.

Monster Beverage

Hvorfor et energidrikkselskap i gamingporteføljen? En av grunnene er fordi jeg elsker selskapet. Og siden selskapet sponser flere esport-lag og er en populær drikk blant gamere la jeg den få plass i porteføljen som “gamerfuel”. Ikke den billigste aksjen på markedet, men dette er et skikkelig kvalitetsselskap som fortsatt vokser i høyt tempo.

Modern Times Group

En spin off fra gamle MTG som også eide Viaplay(nå Nent Group). MTG driver i dag to avdelinger. Den ene er esport der de eier rettighetene til ESL Gaming. ESL kan sees som et slags Champions League for esport. De driver også et av verdens største gaming-happenings i Dreamhack. Den andre avdelingen er mobilgaming der de stadig kjøper opp spennende selskap i stor vekst. Foreløpig går ikke selskapet i pluss, men mobilgaming-avdelingen leverer god organisk vekst + vekst gjennom oppkjøp. Esportdelen har naturlig nok blitt hardt rammet av covid og vil nyte godt av en gjenåpning. 11-12 mrd SEK market cap for et selskap med dette potensialet ser jeg på som veldig attraktivt om man tenker noen år frem.

Corsair Gaming

Selskap som leverer utstyr til gaming og streaming som mikrofoner, gamingmus, tastatur, kamera, headset, deler til PC’er osv osv. De har virkelig fått en boost av mye hjemmekontor, men er i en megatrend som kan forvente seg sterk vekst også fremover i tid. Corsair handles på veldig lave P/E-multipler for 2021(rundt 12 ganger inntjening). I tillegg til hardware satser de også på software som blant annet trener opp esport-utøvere. Et selskap som vokser i mange ledd – her får du mye for pengene.

Advanced Micro Devices

AMD leverer prosessorer og grafikkort til PC og datasentre. Akkurat disse tekniske komponentene er jeg ingen ekspert på, men de er en viktig driver for både gaming og esport. Prøver å øke kompetansen min innen denne bransjen. Er sjeldent jeg bryr meg om det, men har veldig tro på Lisa Su som leder for selskapet. Etter at ho kom inn har de virkelig fått fart på sakene og selskapet ser mer spennende ut en noen gang. 

Embracer

Svensk selskap med en businessmodell bestående av å gjøre oppkjøp av gode spillstudioer for så å utvikle og finansiere disse videre. Studioene driver hver for seg, slik at det blir en desentralisert løsning. De har klart å kjøpe opp studioer av høy kvalitet og dominerer som regel topplistene på Steam. Et selskap i vanvittig vekst, både organisk og via oppkjøp. En forward P/E på 24(pr mai 2021) er virkelig ikke avskrekkende. Vokser seg til å bli en skikkelig gigant innen spillprodusenter.

HUYA

Kinas TwitchTV. Plattformen ble i utgangspunktet kun brukt til streaming av gaming og store esport-turneringer, men de har nå utvidet sortimentet med annen underholdning. I tillegg til å ha storparten av Kinas marked utvider de også til andre land i Asia og Latin Amerika. Selskapet er backet av techgiganten Tencent. Business-modellen er genial da de som produserer innholdet får betalt for antall seere, noe som motiverer til å lage best mulig innhold. Jo flere som ser på HUYA – jo mer tjener selskapet via reklameinntekter og andre sponsorer.

Kahoot

Et type selskap jeg vanligvis ikke investerer i på grunn av negativ lønnsomhet og vanskelig verdsettelse. Grunnen til at jeg eier Kahoot er det enorme potensialet og min tro på e-læring fremover. Jeg tror Kahoot kan bli en verdensleder innen e-læring og da er market capen på 30 mrd ingenting sammenlignet med hva det potensielt kan bli. Men må regne med stor volatilitet i aksjen mens caset utspiller seg. High risk, high potential reward.

Alibaba

E-handelgigant som selger alt mulig, blant annet gamingutyr. De bygger også opp en digital entertainment som blant annet lager spill og som jeg tror kan ha stor vekst fremover i tid.

Betsson

Billig bettingselskap med en sterk merkevare. Har historisk vist god vekst og jeg tror det vil fortsette fremover i spennende markeder som USA og Latin Amerika. Slik jeg ser det er Betsson et relativt trygt valg innen en relativt risikabel bransje. Det finnes risiko for reguleringer, men jeg tror markedets frykt er overdreven.


Investering i krypto

Planen er 80/20 Bitcoin/Ethereum. Ønsker du info og mulighet til å handle krypto billig og trygt(godkjent av finanstilsynet) fra en norsk side? Da kan du gjøre det her. Da kan vi begge få en fin bonus. Husk å ta din egen risikovurdering. 

 

EnglishNorwegian